SpeedCHAIN 2014 – Břevnovský klášter opět ožil logistikou

Letošní již 9. ročník mezinárodní logistické konference SpeedCHAIN je logickým pokračováním tradice, kterou její pořadatelé důsledně budují už od roku 2006. Hlavními tvářemi v podobě prestižních speakerů letošního ročníku byly takové osobnosti jako president Evropské logistické asociace Jos Marinus, ředitel developmentu pro region střední a východní Evropy společnosti AMAZON Raimund Paetzmann či vedoucí plánování logistiky společnosti ŠKODA AUTO pan David Strnad a vedoucí plánování logistiky výroby vozů společnosti ŠKODA AUTO pan Petr Urgošík. Pořadateli konference SpeedCHAIN jsou opět vzdělávací a poradenská společnost Reliant, Česká logistická asociace a Vysoká škola ekonomická v Praze.



V průběhu odpoledního programu, který byl letos tvořen celkem devíti odbornými sekcemi, mělo své tradiční místo i několik panelových diskuzí a velmi populární Logistický HYDEPARK s Jakubem Železným – blok rozhovorů s předními osobnostmi české logistiky moderovaný Jakubem Železným z České televize. Letošními hosty tohoto bloku byli generální ředitel největšího českého silničního dopravce společnosti CS Cargo pan Lukáš Willert, obchodní ředitel významné společnosti poskytující služby v železniční dopravě AWT pan Edin Sose, generální ředitel TNT pan Miloš Malanik, obchodní ředitel developerské společnosti CTP Invest pan Jaroslav Kaizr a význačný vojenský zpravodaj armády ČR Otto Ballon Mierny. Konference SpeedCHAIN je významnou odbornou i společenskou událostí s devítiletou tradicí, zasazená do exkluzivních prostor pražského Břevnovského kláštera.
Letos poprvé byl však druhý den jejího programu přenesen do výrobního závodu automobilky ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, kde se více než 60 delegátů z logistických oborů různých firem, včetně prezidenta ELA Jose Murinuse, v rámci návštěvy zúčastnili exkurze a doprovodného programu včetně prohlídky Muzea ŠKODA a diskuzního fóra. V rámci hlavního programu dne byly delegátů konference pod vedením zástupců závodové logistiky ŠKODA představeny logistické procesy přímo v praxi.
Mezi hlavní body prohlídek patřily příklady automatizace v logistických procesech, jako dopravníkový most vybavený zařízením pro automatické párování palet s podvozkem, FTS ofenziva, kde bylo demonstrováno masivní nasazení bezobslužných tahačů FTS a FTS nádraží pro jejich řízení a celá řada Pick-by-systémů, pro podporu vychystávání auto dílů. Konference SpeedCHAIN 2014 tradičně nabídla všem účastníkům nejen celou řadu elitních českých i zahraničních speakerů, ale také široký výběr z aktuálních odborných témat věnovaných jednotlivým segmentům moderního logistického řetězce, exkluzivní prezentace unikátních případových studií, atraktivní prostor pro navázání nových kontaktů a bohatý společenský program v průběhu tradičního galavečera V.I.P. Logistic Rendezvous, kterým letos hosty prováděl populární zpěvák, herec a moderátor Roman Vojtek. V průběhu večerního programu byla slavnostně předána prestižní cena pro logistickou osobnost roku GRYF Supply Chain Award 2014 – tentokrát se jejím držitelem stal vedoucí logistiky značky ŠKODA AUTO Ing. Jiří Cee, který při přebírání ceny uvedl: „Logistika je jako play off, tvrdý a nekompromisní obor, kde si nemůžeme dovolit žádnou chybu, protože každá chyba má příliš vysokou cenu a může znamenat vyřazení ze hry. Toto ocenění je uznáním osobních úspěchů. Za mými výsledky ale vždy stála práce celého logistického týmu. Za skvěle odváděnou práci všem mým spolupracovníkům tímto děkuji.“
Logistika společnosti ŠKODA AUTO pod vedením Ing. Cee získala uznání nejen v Evropě, ale i celosvětově, když v rámci vnitrokoncernové inovační soutěže skupiny Volkswagen Inovationstag zvítězila v letech 2012 a 2013 v kategorii logistika. Certifikáty EUROPEAN  JUNIOR LOGISTICAN (EJLOG) Evropské logistické asociace převzali úspěšní absolventi zkoušek z rukou prezidenta Evropské logistické asociace Jose Marinuse, prezidenta České logistické asociace Ing. Františka Kyncla PhD. a předsedy národní certifikační rady a viceprezidenta České logistické asociace Ing. Kamila Slavíka. Celkově lze letošní již devátý ročník mezinárodní logistické konference SpeedCHAIN považovat za skutečně velmi zdařilý: Organizátorům se společně podařilo navázat na úspěchy a stabilní růst ročníků předchozích. SpeedCHAIN 2014 je překonal ve všech sledovaných parametrech – od celkového počtu přítomných tuzemských i zahraničních účastníků, přes počty speakerů, odborných sekcí, diskuzních fór, významných hostů z řad osobností české i evropské logistiky a konečně i rozsahem a koncepcí druhého konferenčního dne v prostorách výrobního závodu ŠKODA Auto v Mladé Boleslavi. SpeedCHAIN 2014 rozhodně potvrdil svou pozici nejvýznamnější logistické události roku nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy a nastavil vysoko laťku pro přípravu příštího – výročního desátého –  ročníku, který je stanoven na termín 4. a 5. listopadu 2015. ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE 2014:
Ročník konference: 9
Ročník V.I.P. Logistic Rendezvous : 20
Počet speakerů: 82
Počet panelů: 6
Počet exkurzí: 1
Počet účastníků konference: 574
a V.I.P. Logistic Rendezvous: 635
Počet účastnických zemí: 14
Počet sponzorů a partnerů: 76
Počet mediálních partnerů: 21
Počet udělených ocenění: 3
Osobnosti Logistického HYDEPARKU: 5
Generální partner: AWT
Zlatý sponzor: ČD Cargo, DSB
Stříbrní sponzoři:
DACHSER Česká republika
FM LOGISTIC
LINDE MATERIAL HANDLING
TIMOCOM
Bronzoví sponzoři:
DOMANSKÝ
DSV
INTEL
MICROSOFT
PEUGEOT
RABEN
Zlatý partner V.I.P. Logistic Rendezvous: HOFMANN Personal
EPICURE Partner: CTP Invest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *