Data Storage Workshop opět po roce v Praze

Již devátý ročník odborné konference proběhne 23. září 2014 v Konferenčním centru City v Praze 4, Na Strži 65/1702. Účastníci konference z řad IT specialistů a manažerů se seznámí s nejnovějšími trendy a řešeními v oblasti infrastruktury datových center, architektury pro práci s velkými daty, softwarově definovaných datových center, zálohování a obnovy dat ve fyzickém i virtuálním prostředí.
     Úvodní přednáška konference má název „Big Data – od velkých očekávání k praktickému využití“. Přednášející Petr Skokan ze společnosti Intelligent Technologies přibližuje její obsah: „V příspěvku se zaměříme na popsání situací, kdy je třeba k datům přistupovat a zpracovávat je metodami a nástroji určenými pro big data, a kdy si naopak typicky vystačíme s více tradičními metodami práce s daty. Uvedeme příklad architektury pro práci s velkými daty, její vlastnosti a možnosti nasazení. Pro ilustraci popíšeme projekt, kde s velkými daty pracujeme  v rámci výzkumné činnosti.“
     Tématu infrastruktury datových center od serverů přes úložiště, casy, napájecí systémy až po chlazení, a to jak z hlediska optimálního výkonu a bezpečného provozu, tak i optimalizace provozních nákladů se věnují prezentace společností NetApp (NetApp – Unified Storage bez omezení), Rittal Czech, s.r.o. (RiMatrix S – revoluční řešení pro rychlejší výstavbu datových center) a PRONIX s.r.o. (Efektivní volba záložního systému).
     „Softwarově definovaná datová centra a s nimi úzce svázaná softwarově definovaná úložiště se pomalu, ale jistě, stávají realitou běžného dne“, uvádí Lukáš Bělovský ze společnosti GAPP System, který vystoupí s přednáškou „Softwarově definované úložiště pod taktovkou EMC. Stejné téma, které je trendem poslední doby, rozebere i Jan Petrák ze společnosti Abacus electric, s.r.o. v prezentaci „Nexenta – Software Defined Storage“.
     Čtvrtou tématickou skupinou přednášek je zálohování a obnova dat. Tomuto tématu se  budou věnovat Zdeněk Bínek ze Zebra Systems s.r.o. („Acronis – 8 pravd o zálohování a obnově), ze polečnosti IS4 Technologies s.r.o. pak Michal Opařil („Ještě lepší ochrana dat – arcserve UDP“) a René Pospíšil („Jak dostat nestrukturovaná data pod kontrolu“)
     Odborné přednášky jsou doplněny výstavním prostorem a možností osobních konzultací se zástupci všech zúčastněných společností.  Registrace je již otevřena.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *