EET v eCommerce: Pro eshopy se nic nemění

Návrh na změny či zrušení EET pro eshopy neprošel sněmovnou. Eshopy tak budou muset od 1. března 2017 evidovat veškeré elektronické platby. Při pátečním projednávání vlády neuspěl ministr financí Andrej Babiš s návrhem, aby pod evidenci tržeb nespadaly nákupy v eshopech v těch případech, kdy zákazník platí kartou přes internet a transakce se odehraje bez osobní účasti. Ve sněmovně bylo navrhováno i úplné zrušení EET. „Žádný z pozměňovacích návrhů však neprošel a pro EET nadále platí již schválené čtyři fáze. První fáze evidence byla spuštěna 1. prosince 2016. Jako první musí účtenky vydávat hospody, restaurace a hotely. Druhá fáze, která se vztahuje na maloobchod a velkoobchod, začne 1. března letošního roku.“ Do druhé fáze patří právě eshopy, o čemž jsme psali již dříve v článku oXyShopy a elektronická evidence tržeb (EET).Ministr financí Babiš také uvedl, že nebude do konce volebního období (podzim tohoto roku) už žádné změny v evidenci navrhovat.
Sledujeme pro vás aktuální dění a komunikujeme s Asociací pro elektronickou komerci (APEK). O dalším vývoji budeme informovat.
Zajímá vás více informací k EET? Přihlaste se na školení, které jsme pro vás připravili s daňovým poradcem Zdeňkem Vondrákem. Informace o školení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *