Chtějte to zvládnout – vůle, ochota, vy.

Ať se děje ve vašem životě cokoli, neztrácejte svou celistvost. Hledejte ji, neřešte ty, kteří vám ji nabourali. Probolte, proplakejte, provztekejte. Nezůstávejte v apatii, smutku, beznaději. To co se stalo, má svůj velký význam. Nevadí, že zatím nevíte jaký. To přijde, až se zahojíte.

Naše celistvost nemá ztráty (hmotné, vztahové, odchody blízkých…), to jsou prožitky, které jsou nepříjemné, bolavé, otravné, spojeny s vašimi myšlenkami o těch, kteří je ve vaší hlavě rozhýbali.Buďte stateční, netrapte se dlouho. Ani násilně či urputně nespěchejte z těchto útrob do normálu žití, na který jste byli zvyklí, ve kterém jste se cítili komfortně před „oněmi“ událostmi.
Váš úkol je pro vás jediný. Neubírat si negativními myšlenkami či snad skepsí na vaší pocitové hodnotě. Neprodlužujte si cestu zpět. Potkat se s vaší celistvostí.
Možná to vše, co se dělo a odehrálo, vám říká: důležitá je rovnováha, stabilita pro váš nový začátek.
Toto je žádost, toto je vývoj vaší důležitosti a smysluplnosti. To vám nikdo nemůže upírat. Pouze VY a to ulpíváním na negativitě a udržování si své bolesti, vaším odůvodňováním, proč se nevydat jiným, pro vás zatím neznámým směrem.
Nic jste neztratili, pouze vaše zvyklosti jistoty a očekávání a představy o vašem životě. Jen se dělo a možná ještě děje to, co jste si vědomě neplánovali. Prostě jste se ocitli na neznámém území. Bez jistoty, zvyků a návyků.Co vztah, to kapitola.Kapitola emocí, prožitků a myšlenek.Kde jste odbočili z vaší cesty? Ezoterická smyčka či úlet? Závislost na vztahu? Závislost na návykových látkách? Strach, zloba, závist, nenávist, nalhávaní si, únik do nemoci…?
Zamyslete se proč to? Co tímto scestím sdělujete? Vaším minulým a přítomným vztahům, osobám v nich?
A tato odbočka či scestí je příčinou zabrždění, zpomalení či zastavení vašeho osobního a emočního rozvoje Brzdou, která vám brání naučit se přetransformovat bolavé, potlačené pocity a emoce do srozumitelné komunikace.Komunikace ve faktech, co žádáte, co potřebujete od sebe i ostatních.Komunikace empatické a naslouchající co žádají ti ostatní od vás?
Zapojit racio a vědět, co je nenaplnitelné, nesplnitelné a naopak možné i když to může vypadat nemožné.Pouze to vyžaduje třeba jen čas, vaši vůli a ochotu. Vaše nalezení sebe sama.Chtějte to zvládnout.Stanislava Vodrážková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *